EU varsler toll på amerikanske varer neste måned

Evan Vucci
Politikk

EU planlegger å innføre toll på en rekke amerikanske produkter neste måned som svar på USAs toll på europeisk stål og aluminium.– Vi regner med å ha fullført koordinasjonsarbeidet med våre medlemsland innen utgangen av juni slik at den nye tollen kan innføres i juli, sa EU-kommisjonens visepresident Maros Sefcovic onsdag.Listen over berørte amerikanske produkter vil blant annet omfatte whisky og motorsykler.Kunngjøringen fra EU kom dagen etter at Mexico kunngjorde en liste over amerikanske varer som nå vil få mellom 15 og 25 prosent toll. Listen består blant annet av svinekjøtt, ost, whisky og poteter. Mexico er i likhet med EU blitt pålagt toll på stål og aluminium av USA. Mexico vil klage USA inn for Verdens handelsorganisasjon (WTO).

donald trump
toll
Nyheter
Politikk