Google og Facebook saksøkes

Den amerikanske delstaten Washington saksøker Google og Facebook for brudd på lokale lover om politisk reklame.

Politikk

De som selger annonseplass til politisk reklame i Washington, er pålagt å føre oversikt over hvem som står bak reklamene og hvor mye penger de har brukt.Facebook og Google anklages for å ha ignorert kravene siden 2013. Regjeringsadvokaten i Washington, Bob Ferguson, understreker at påleggene gjelder for alle, «enten du er en lokalavis eller et stort selskap».Facebook opplyste i forrige måned at selskapet innfører en ny praksis for å bekrefte identiteten til dem som betaler for politiske budskap. En representant for Google sier selskapet vurderer søksmålet i Washington og vil samarbeide med myndighetene i delstaten.(©NTB)

facebook
Google
Nyheter
Samfunn
Politikk