Hareide utelukker ikke regjeringsdeltakelse før neste valg

Det var en stolt og VM-klar Knut Arild Hareide som oppsummerte året for KrF: – Det som er felles med KrF og Brasil, er at vi spiller med hjertet utenpå drakta.

Politikk

– Vi må innrømme at det gule laget slet i valgkampen. Det gule laget (Brasil) slet for noen år siden da de tapte 1–7. Vi håper at Brasil skal få et bedre VM, og det som er felles med KrF og Brasil, er at vi spiller med hjertet utenpå drakta.Blant annet trakk Hareide fram diskusjonen rundt kjernesakene søndagen og bioteknologi som vesentlig for fremtiden til KrF.– Det er politiske partier som vil ha søndag som full shoppingdag. Det skal ikke skje, søndag skal bevares til familie og venner, sa Hareide.Det har vært mye diskusjoner rundt fremtiden til KrF, om de burde gå inn i regjeringen istedenfor den vippeposisjonen de nå er i.Vi er i en unik posisjon, men vippeporsjon er ikke bare enkel. En av grunnene er at vi bruker mye politisk kapital på regjeringens feil. Vi starter en del fotballkamper 0-2, og så må vi score 2 mål for å bare rette opp igjen feilene, sa Hareide om posisjonen til KrF.Utelukker ikke regjeringKrF-leder Knut Arild Hareide garanterte før valget at KrF ikke skulle gå inn i regjering med Frp i denne perioden. Nå avviser han ikke at det kan skje likevel.Hareide ble presset på samarbeidsspørsmålet da partiet holdt sin halvårlige oppsummerende pressekonferanse torsdag. Partilederen avviste ikke at en avklaring kan komme allerede i denne perioden.Dette til tross for at Hareide før valget i fjor var helt tydelig på at det var helt uaktuelt å gå inn i regjering med Frp.– Det eneste som er klart, er at vi ikke kan være i samme posisjon før valget i 2021 som vi var i 2017, uttalte han, med henvisning til hvordan det uavklarte samarbeidsspørsmålet overskygget hele KrFs valgkamp.På spørsmål om hva han vil si til de velgerne som vil mene dette er et løftebrudd, sier Hareide:– Det spørsmålet må vi ta hvis partiet eventuelt gjør noen valg som ikke er i tråd med det vedtaket vi har gjort tidligere. Men det er helt naturlig at vi på et tidspunkt tar noen strategiske valg for å hindre å ende opp i samme situasjon som i 2017, sier Hareide til NTB.– Jeg avviser ingen alternativer, bekrefter Hareide.(©NTB)

krf
knut arild hareide
fotball-vm
brasil
Nyheter
Politikk