Japan ber om at sanksjoner mot Nord-Korea opprettholdes

Japan ber det internasjonale samfunnet opprettholde sanksjoner mot Nord-Korea og advarer om at landet har for vane å gå tilbake på avtaler. 

North Korean leader Kim Jong Un speaks during a joint press conference with South Korean President Moon Jae-in at the border village of Panmunjom in the Demilitarized Zone, South Korea, Friday, April 27, 2018. (Korea Summit Press Pool via AP)
Politikk

Den japanske forsvarsministeren Itsunori Onodera minner om at Nord-Korea gikk med på å nedruste allerede i 1994, men har siden fortsatt å utvikle atomvåpen i all hemmelighet.– I lys av hvordan Nord-Korea har oppført seg tidligere, tror jeg det er viktig å ikke belønne Nord-Korea bare for å være åpne for dialog. Vi har sett at historien gjentar seg tidligere, hvor Nord-Korea har sagt at de vil nedruste, og på denne måten fremstå forsonende og imøtekommende, for så å snu og ødelegge alle internasjonale anstrengelser for fred, sier Onodera.Han deltar i disse dager på et toppmøte i Singapore sammen med andre forsvarsministre.USAs president Donald Trump sa fredag at han likevel vil møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore 12. mai, og at ingen nye sanksjoner vil bli innført mot Nord-Korea så lenge samtalene pågår.(©NTB)

nord-korea
japan
sanksjoner
Nyheter
Politikk