Kina truer med å droppe handelstiltak hvis USA innfører toll

Kina advarer om at ingen av handelstiltakene de har blitt enige med USA om vil bli iverksatt dersom sistnevnte fortsatt innfører toll på kinesiske varer.

Andy Wong
Politikk

Advarselen kom like etter at en delegasjon ledet av USAs handelsminister Wilbur Ross møtte en kinesisk delegasjon ledet av landets visestatsminister og forhandlingsleder Liu He til nye handelssamtaler i Beijing søndag.- Hvis USA innfører handelssanksjoner, inkludert økt toll, vil ingen av de økonomiske og handelsmessige tiltakene som er framforhandlet av de to partene bli iverksatt, heter det i en uttalelse fra Kina.Samtidig uttaler de at det ble gjort «positive og konkrete framskritt» under søndagens handelssamtaler.Handelsmøtet skjer bare få dager etter at Trump-administrasjonen uttalte at de fortsatt vil innføre toll på varer fra Kina, til tross for at kineserne har lovet flere tiltak for å minke Kinas handelsoverskudd mot amerikanerne.Kunngjøringen kom også til tross for at USA og Kina nylig kunngjorde at de var enige om å skrinlegge handelskrigen og stoppe økningen av toll mellom landene, mens de arbeidet med å banke ut en endelig handelsavtale.

kina
usa
handelsavtale
Nyheter
Politikk