MDG: Bilen er ryggraden i mange lokalsamfunn

MDG går ikke inn for et bilfritt sentrum på bygda, men tar sikte på at flere vil velge elbil, sier partiets talsperson Arild Hermstad.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) har en målsetting om bilfri by og fjerning av parkeringsplasser i Oslo. Men på bygda er bilen ryggraden i mange lokalsamfunn, «og vil fortsette å være det veldig lenge», sier den nye talspersonen til Aftenposten.– Vi går altså ikke inn for bilfritt sentrum på bygda. Det vil jo innebære å legge ned bygda, sier Hermstad.Han mener mange med fordel kan vurdere elbil også på bygda, men at partiet innser at noen vil velge diesel.– Og det er helt greit. Men utviklingen går nå så fort at om sju – åtte år kan du kjøpe en elbil med lang rekkevidde som ikke koster skjorta.Partiet har i lengre tid hatt en visjon om å elektrifisere distriktene og bygge ut flere ladestasjoner.– Vi mener vi som minimum må bygge 1.000 ladestasjoner i året – over hele landet, sier han.(©NTB)