Merkel: Migrasjon kan avgjøre EUs framtid

Striden om migrasjon må ikke få bestemme EUs skjebne, sa Tysklands statsminister Angela Merkel i forbundsdagen i forkant av et avgjørende toppmøte i unionen.

German Chancellor Angela Merkel delivers her speech amid reflections during a debate at the German parliament Bundestag in Berlin, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber) Markus Schreiber
Politikk
– Europa står overfor mange utfordringer. Men striden om migrasjon må ikke bli et spørsmål om EUs skjebne, sa hun torsdag før hun reiste til Brussel.Hun fastslo at hun ikke vil ha en repetisjon av 2015 da Tyskland tok imot 890.000 migranter, men hun gjorde det også klart at valget EU tar for å håndtere migrantene, vil være bestemmende for om EU skal oppfattes som en troverdig forsvarer av verdiene som unionen selv står for.Merkel er under kraftig press fra sin bayerske koalisjonspartner CSU for å begrense adgangen for migranter. Hun fikk en kort frist fra CSU til å finne en løsning senest på toppmøtet i EU denne uka.(©NTB)