Qatar vil bli medlem av NATO

Qatar har på lang sikt et mål om å bli medlem av forsvarsalliansen NATO, ifølge landets forsvarsminister Khalid bin Mohamed Al-Attiyah.

Politikk

Uttalelsen kommer i forbindelse med ettårsmarkeringen for Qatars bitre konflikt med nabolandene, som anklager Qatar for å støtte både Iran og terrorisme i området.– Qatar har blitt et av de viktigste landene i regionen når det kommer til kvaliteten på forsvaret, sier Al-Attiyah til forsvarsdepartementets eget magasin.Han omtaler Qatar som «en viktig alliert utenfor NATO», og opplyser at landet har et klart mål om bli et fullverdig medlem av forsvarsalliansen på sikt.Tidligere i juni truet saudiarabiske myndigheter med militær handling mot Qatar, samtidig som de ba Frankrikes president Emmanuel Macron om å ta grep for å forhindre at Qatar får kjøpe et russisk luftforsvarssystem.(©NTB)

nato
qatar
Nyheter
Politikk