– Hittil har vi stort sett fokusert på de tiltakene som trengs for dem som trenger mer fra fellesskapet. Men for at regnestykket skal gå opp, kommer vi framover til å jobbe mer med tiltak for dem som bør bidra mer til fellesskapet, sa Rødt-nestleder Marie Sneve da partiet oppsummerte våren torsdag.Hun skisserte hvordan partiet konkret i budsjettarbeidet til høsten vil jobbe for å gjeninnføre en form for arveavgift, som regjeringen fjernet for flere år siden, og øke skatten på formue.– Vi trenger en modell for en ny arvingskatt – eller dynastiskatt om du vil – som er mer omfordelende og progressiv enn den arveavgiften vi hadde, sier Sneve.– Det andre er at vi mener formuesskatten må tilbake, men kanskje i en ny form.– Ikke nok å reversere kuttHun viser til at regjeringen har kuttet formuesskatten med flere milliarder, penger Rødt heller vil bruke på barnehager, sykehjem og i kommunene.– Å reversere disse kuttene og innrette den slik at den treffer de som har store formuer, er viktig for Rødt, sier Sneve.Hun ser med uro på fremveksten av en «arving-klasse» som ifølge partiet får stadig større makt i samfunnet.– Norges rikeste kvinne er en 23 år gammel arving, Norges rikeste mann er en 25 år gammel arving. De er en del av en stadig større klubb, sier Rødt-nestlederen.Listhaug-avgangAv viktige gjennomslag etter ett år på Stortinget trakk Rødt-ledelsen fram mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug, som til slutt endte med at Frp-politikeren gikk av som justisminister. Også rollen partiet har spilt i saken om å sikre god flyambulanseberedskap i nord, ble trukket fram.Rødt er dessuten stolt over å ha bidratt til innstramming på innleie av arbeidskraft, en sak statsminister Erna Solberg (H) nylig beskrev som det vanskeligste nederlaget å svelge.Samtidig erkjenner Rødt at partiet ikke klarte å få stanset norsk tilslutning til EUs energibyrå Acer. Rødt fikk heller ikke tilslutning til å kutte i lønnen til stortingspolitikerne, og partiet har ikke fått gjennomslag for profittfri velferd.Likevel har det siste året vært en gedigen opptur for partiet på meningsmålingene. Så langt i juni har Rødt en gjennomsnittlig oppslutning på 4,9 prosent, noe som ville gitt åtte mandater på Stortinget. Samtidig har antallet medlemmer økt kraftig, fra 3.300 i fjor til over 6.000 nå.(©NTB)