Russisk opposisjonsleder kritiserer «korrupt VM»

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj kritiserer de omfattende kostnadene rundt fotball-VM og anklager Putin-venner for underslag.

I en uttalelse publisert rett etter at Russland slo Saudi-Arabia 5–0 i åpningskampen i fotball-VM, sa Navalnyj at resultatet var «helt fantastisk».– Det er flott at Russland har denne fotball-festivalen, men jeg forstår ikke at det på død og liv måtte koste deg og meg 876 milliarder rubler, sier han. Beløpet tilsvarer om lag 114 milliarder kroner.Det er om lag 10 milliarder kroner mer enn opprinnelig budsjettert.Navalnyj sier videre at han ikke ser noen motsetning i å glede seg over russisk seier samtidig som han er forbannet over omfanget av korrupsjon.Opposisjonslederen langer ut mot oligarker med tette forbindelser til president Vladimir Putin som blant annet har vært involvert i byggingen av både flyplasser og stadioner. Navnalyj navngir folk som milliardærbrødrene Boris og Arkadij Rotenberg i tillegg til Gennadij Timtsjenko, en av Putins aller nærmeste venner.– Rotenberg-brødrene og Timtsjenko har tjent milliarder av rubler. Når jeg sier «tjent», så skjønner dere at jeg mener «stjålet», sier han.Navanlyj ble tidligere på torsdagen løslatt etter å ha sonet en dom på 30 dagers fengsel for å ha organisert ulovlige demonstrasjoner mot president Putin.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også