Sp provosert av ønsket om nytt politihus i Oslo

Marit Arnstad (Sp) reagerer kraftig på at regjeringen vurderer nytt politihus i Oslo, rett etter at politireformen har ført til store kutt i resten av landet.

Politikk

– Jeg unner politiet i Oslo gode lokaler, men å flytte eller bygge et helt nytt politihus, samtidig som de nærmest raserer distriktspolitiet i Norge, mener jeg er ganske provoserende, sier Sps parlamentariske leder til Nationen.I den interne utredningen «OPD Masterplan Eiendom 2025», som ble offentliggjort tidligere denne uken, slås det fast at Politihuset i Oslo ikke holder mål. Justisdepartementet vil derfor ha utredninger for oppussing, flytting eller nybygg.– Dersom man velger nybygg eller flytting, så er det ikke tvil om at dette vil være et milliardprosjekt. For enhver ting du ønsker å gjøre om politiets tilstedeværelse rundt i landet er svaret at vi ikke har råd, men regjeringen kan altså komme til å bruke noen milliarder på et nytt hus til politiet i Oslo, sier Arnstad.Justisdepartementet opplyser til Nationen at de nå utarbeider en konseptvalgutredning (KVU) for Oslo politihus. Videre understreker de at dette er vanlig praksis, og følger retningslinjene for håndtering av store statlige prosjekter.(©NTB)

sp
marit arnstad
politi
Nyheter
Politikk