Stoltenberg: Båndene mellom Europa og USA er svekket

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier at båndene mellom Europa og USA er svekket, og at det må gjøres en innsats for å styrke forsvarsalliansen.

Jens Stoltenberg, the Secretary General of NATO, wipes sweat from his brow as he listens to a question after delivering a pre-NATO summit speech at Lancaster House in London, Thursday, June 21, 2018. The secretary-general of NATO says bonds between Europe and North America have weakened, and he appealed for an international effort to shore up the trans-Atlantic military alliance. (AP Photo/Matt Dunham) Matt Dunham
Politikk

I en tale i Lancaster House i London torsdag gjentok Stoltenberg budskapet som han kom med i en kronikk i avisa The Guardian tidligere i uka.– Det er ikke hugget i stein at de transatlantiske båndene vil vare evig, framholdt han.Han sa også at verden står overfor en uforutsigbar sikkerhetssituasjon som følge av terror, spredning av masseødeleggelsesvåpen, nettangrep og et selvsikkert Russland.– Vi kan ha sett en svekkelse av noen av båndene mellom USA og Europa, men vi har en strategisk interesse i å beholde det transatlantiske partnerskapet, sa Stoltenberg.(©NTB)

jens stoltenberg
usa
europa
Nyheter
Politikk