Telefoner kan ha blitt avlyttet ved Det hvite hus

Amerikanske myndigheter har funnet beviser for at mobiltelefoner avlyttes i nærheten av Det hvite hus og andre viktige bygninger i Washington. 

Blue lights illuminate the White House, Tuesday, May 15, 2018, in Washington, in honor of Peace Officers Memorial Day. (AP Photo/Carolyn Kaster) Carolyn Kaster
Politikk

I et brev til senator Ron Wyden, opplyser USAs sikkerhetsmyndigheter at det er avdekket bruk av såkalte IMSI-fangere, falske basestasjoner som gjør det mulig å avlytte telefonsamtaler og lese tekstmeldinger, skriver Washington Post.Hvem som kan stå bak avlyttingen er ikke kjent.Flere år med uavhengige undersøkelser tyder på at utenlandske etterretningstjenester bruker sofistikert teknologi for å spionere på politikere i Washington.– Brevet styrker bekymringen min om at spionverktøy blir brukt mot amerikanske telefoner, sa Wyden i en uttalelse torsdag.– Gitt opplysningene om at et overvåkingsverktøy er funnet nær Det hvite hus og andre statlige bygninger, er jeg redd utenlandske etterretningstjenester sikter seg inn på presidenten og andre toppolitikere, sa Wyden.(©NTB)

usa
Nyheter
Politikk