Trump-advokat: - Kim tryglet om møte

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani hevder Kim Jong-un «tryglet på sine knær» om at møtet med Trump skulle gjennomføres, ifølge The Wall Street Journal.

North Korean leader Kim Jong Un speaks during a joint press conference with South Korean President Moon Jae-in at the border village of Panmunjom in the Demilitarized Zone, South Korea, Friday, April 27, 2018. (Korea Summit Press Pool via AP)
Politikk

Uttalelsen fra Guiliani kom under en konferanse i Tel Aviv i Israel, ifølge avisen.– De sa de ville gå til atomkrig mot oss, og at de ville komme til å beseire oss. Vi svarte at vi ikke kommer til å gjennomføre noe møte under de omstendighetene, skal advokaten ha sagt.Trump avlyste 24. mai det planlagte toppmøte med Kim Jong-un, og langet ut mot den nordkoreanske lederen i et brev som ble offentliggjort av amerikanske medier. Få timer senere ombestemte Trump seg etter å ha fått det han omtaler som et «veldig fint» brev fra Kim. Innholdet i brevet er ikke kjent.– Kim Jong-un kom tilbake og tryglet på sine knær, hvilket er akkurat den posisjonen vi ønsker å sette ham i, skal Guiliani ha sagt i Tel Aviv.Møtet mellom Kim og Trump skal etter planen finne sted på Capella Hotel på øya Sentosa i Singapore 12. juni. Representanter fra begge parter er allerede godt i gang med forberedelsene på det luksuriøse hotellet.(©NTB)

Kim Jung-un
donald trump
Nyheter
Politikk