Trump: Har all rett til å benåde meg selv

President Donald Trump sier han har all rett til å benåde seg selv i forbindelse med Russland-etterforskningen.

Politikk

– Som det har blitt slått fast av en rekke juridiske eksperter, har jeg absolutt rett til å benåde meg selv, men hvorfor skulle jeg gjøre det når jeg ikke har gjort noe galt, skriver presidenten på Twitter mandag.Twitter-meldingen er en kommentar til et nylig offentliggjort brev fra Trumps advokater. Der hevdes det at presidenten ikke kan straffeforfølges for å ha forsøkt å hindre en etterforskning, og også at han kan benåde seg selv hvis det skulle bli nødvendig.Søndag sa Trumps advokat Rudy Giuliani i et TV-intervju at det ville være utenkelig at Trump skulle gå til det skritt å benåde seg selv. Presidenten har ikke gjort noe galt og har derfor ingen grunn til å benåde seg selv, sa Giuliani til NBC.(©NTB)

donald trump
Twitter
Nyheter
Politikk