Trump overrasket over at Harley-Davidson flytter produksjon

USAs president Donald Trump sier han er overrasket over at Harley-Davidson vil flytte noe av produksjonen sin ut av USA for å unngå økt toll i Europa.

In this May 5, 2018 photo, President Donald Trump speaks during a roundtable discussion on tax reform at Cleveland Public Auditorium and Conference Center in Cleveland, Ohio. Trump says he will announce his decision on whether to keep the U.S. in the Iran nuclear deal on Tuesday. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) Manuel Balce Ceneta
Politikk
– Jeg kjempet hardt for dem og til sjuende og sist vil de ikke betale toll i EU, noe som har såret handelen vår veldig, ned 151 milliarder dollar. Skatter er bare en Harley-unnskylding – vær tålmodig! skrev presidenten på Twitter etter kunngjøringen til den amerikanske motorsykkelprodusenten.Han skriver også at han er overrasket over at Harley-Davidson, av alle selskaper, skulle være først ute med å vifte med det hvite flagget.EU økte tollen på motorsykler og en rekke andre produkter fra USA fra 6 til 31 prosent, som svar på at Trump innførte kraftig økt toll på stål og aluminium for å beskytte amerikansk stålindustri, særlig i det nordøstlige USA.Som følge av dette flytter Harley-Davidson produksjonen av motorsykler som eksporteres til EU til fabrikker utenfor USA. Harley-Davidson-fabrikken i Milwaukee i delstaten Wisconsin sier de ikke ønsker å øke prisen på sine motorsykler for å unngå varig skade på sitt salg i regionen.(©NTB)