Trumps advokater mener han ikke kan tvinges til å forklare seg for Mueller

I et 20 sider langt brev til spesialetterforsker Robert Mueller, skriver Donald Trumps advokater blant annet at presidenten ikke kan tvinges til å forklare seg.

Susan Walsh
Politikk

Det hemmeligstemplede brevet er gjengitt avThe New York Times .I brevet argumenterer advokatene også for at Trump umulig kan ha blandet seg ulovlig inn i Muellers gransking, ettersom presidenten, etter deres oppfatning, har myndighet til å blande seg inn i enhver pågående etterforskning i landet.I mai i fjor ble tidligere FBI-direktør Robert Mueller utpekt som spesialetterforsker for å granske en mulig russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016. Spørsmålet om Trump har stått i veien for Muellers gransking, er en del av etterforskningen.- Det var ingen hemmelig avtale med Russland (utenom den med Demokratene). Når skal denne veldig dyre heksejakten avsluttes? Så dumt for landet. Lekker spesialetterforskerne/justisdepartementet mine advokaters brev til Fake News Media? Bør de ikke se på Demokratenes korrupsjon i stedet? skriver Trump på Twitter lørdag.Ifølge Trumps advokat Rudy Guiliani kan deler av Muellers etterforskning være ferdigstilt i september.

donald trump
Nyheter
Politikk