Unge Høyre-leder: - Gutter topper omtrent alle drittstatistikker som finnes

Støyen etter metoo-sakene har så vidt stilnet i Unge Høyre. Nå må guttene i partiet begynne å heve røsten, mener leder Sandra Bruflot.

Å slåss for likestilling og rettferdighet for jenter betyr ikke at guttene blir glemt, understreket den fungerende Unge Høyre-lederen i sin tale til ungdomspartiets 54. landsmøte, som startet på Gardermoen fredag.– Når noen på dette landsmøtet for eksempel snakker om kvinners rett til å bestemme over egen kropp – så betyr ikke det at vi har glemt at gutter topper omtrent alle drittstatistikker som finnes, sier Bruflot.Brette opp ermeneHun mener det er på tide at ungdomspartiet bretter opp ermene for guttene som faller utenfor.– Gutta burde begynne å snakke om det som er vanskelig. Det burde gjøre dere eitrende forbanna at det er gutta som faller fra i skolen, som havner i Nav-kø i stedet for i arbeid, som havner på kjøret, som er sterkt overrepresentert i fengsel, som taper retten til å være sammen med barna sine, og ikke minst at det er gutta som topper selvmordsstatistikken, sa Bruflot, som erkjenner at for noen i partiet er metoo-saken ennå ikke over.– Det sitter her inne, i hjertet, og det kommer til å gjøre det en stund til. Og det er helt greit.Olje og cannabisPå landsmøtet skal Unge Høyre vedta nytt prinsipprogram. Blant spørsmålene ungdomspartiet skal ta stilling til, er om Norge fortsatt skal være et monarki, legalisering av cannabis, ja eller nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, samt en ny klima- og miljøpolitikk.Sandra Bruflot ble fungerende leder i Unge Høyre etter at metoo-saken felte den valgte lederen Kristian Tonning Riise. Hun er innstilt av valgkomiteen når ny leder skal velges lørdag.Blir hun valgt, blir hun den første kvinnelige lederen i ungdomspartiet siden 2004. Hun følger dermed i fotsporene til Kaci Kullmann Five og Ine Eriksen Søreide.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også