Erdogan kaller Trumps trusler en «psykologisk krigføring»

Turkey's President Tayyip Erdogan attends the last day of the BRICS Summit in Johannesburg, South Africa, Friday, July 27, 2018. (Mike Hutchings/Pool Photo via AP) Mike Hutchings

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kaller USA-presidentens trusler for «psykologisk krigføring» etter at Trump truet landet med omfattende sanksjoner.

– USA vil miste en sterk og oppriktig partner om de ikke endrer sin holdning, sa Erdogan lørdag, ifølge Reuters.Holdningen han viser til, er Trumps uttalelse torsdag om at USA vil innføre omfattende sanksjoner mot Tyrkia dersom de ikke løslater pastor Andrew Brunson.I et intervju med tyrkisk TV skal Erdogan ha sagt at han står på sitt, og kalt truslene en «psykologisk krigføring».Pågrepet etter kuppforsøkDen evangelisk kristne pastoren ble pågrepet i Tyrkia etter kuppforsøket sommeren 2016 og anklages for å ha bånd til kurdiske PKK, som står på Tyrkias og USAs liste over terroristorganisasjoner.50-åringen, som kommer fra North Carolina, anklages også for å ha bånd til den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som lever i eksil i USA.President Erdogan anklager Gülen for å stå bak kuppforsøket i Tyrkia, noe Gülen nekter for å gjøre.Etter halvannet år i varetekt ble Brunson onsdag løslatt fra fengsel og satt i husarrest i påvente av rettssaken mot ham. Nyhetsbyrået Anadolu skrev at overflyttingen skjedde på grunn av helseproblemerDersom han blir funnet skyldig etter tiltalen, risikerer han opptil 35 års fengsel i Tyrkia.Byttehandel Erdogan har tidligere sagt at pastoren kan løslates i bytte mot at USA utleverer Gülen.Trump har flere ganger krevd at Brunson blir løslatt og kalte senest i forrige uke fengslingen en «skam».Torsdag truet også visepresident Mike Pence, som selv er evangelist, med betydelige økonomiske sanksjoner mot Tyrkia dersom den amerikanske pastoren ikke blir løslatt.(©NTB)