EU trenger et «paradigmeskifte» i innvandringspolitikken

Austrian Chancellor Sebastian Kurz arrives to deliver a speech as part of a plenary session of the European Parliament, in Strasbourg, eastern France, Tuesday, July 3, 2018. Austria takes over the European Union's rotating presidency, with Chancellor Sebastian Kurz taking the helm after winning elections last year and becoming the EU's youngest head of government at just 31. (AP Photo/Jean-Francois Badias) Jean-Francois Badias

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz mener enigheten fra EUs toppmøte i forrige uke kan bli starten på en ny trend i innvandrings- og asylpolitikken.– Det må være vår høyeste prioritet å beskytte den europeiske befolkningen. Derfor trengs det et paradigmeskifte i innvandringspolitikken. Det trengs et sterkere fokus på sikring av yttergrensene, som en forutsetning for et EU uten indre grenser, sa Kurz da han besøkte EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag.Ifølge ham kan vedtakene fra EUs toppmøte i forrige uke lede til det paradigmeskiftet som trengs.Østerrike overtok denne helgen formannskapet i EU for det kommende halvåret. Kurz varsler at han vil ha innvandring og asyl som hovedsak under formannskapet.