Merkel åpner for nye samtaler om biltoll

Tysklands statsminister Angela Merkel er åpen for samtaler med andre land om å redusere tollen på biler.

Politikk

Merkel gjorde det imidlertid klart at slike forhandlinger bare bør finne sted med «alle landene som vi handler biler med», ikke bare USA.USAs president Donald Trump truet nylig med en kraftig økning på tollen på biler som importeres til USA fra EU-landene, noe som har skapt uro særlig i Tyskland, som eksporterer hundretusener av biler til USA hvert år.EU svarte med å true med å innføre toll for 300 milliarder dollar på en lang rekke amerikanske industrivarer, og torsdag svarte Trump tilbake at det kan bli aktuelt å droppe planen om toll på bilimport om EU dropper tollen på amerikanske biler.(©NTB)

biler
toll
angela merkel
tyskland
donald trump
usa
handelskrig
Nyheter
Politikk