Minst sju døde og over 50 savnet etter turistbåtforlis i Thailand

Omkring 30 dykkere gjennomsøker en av de to båtene som kantret utenfor ferieøya Phuket i Thailand torsdag. Minst 56 personer er savnet og sju bekreftet døde.

Søket etter de savnede ble fredag morgen gjenopptatt etter å ha vært midlertidig innstilt som følge av storm og grov sjø gjennom natten. Myndighetene bekrefter at de har funnet sju omkomne. Totalt tolv personer får behandling på sykehus.Marineoffiser Charoenpol Kumrasri sier de ennå håper å finne overlevende i vraket som ligger 30 meter under vann. Omkring 30 dykkere skal gjennomsøke båten.– Jeg antar at de er fanget inne i båten, men jeg håper noen av dem har overlevd, sier Phukets guvernør Norapat Plodthong, som har erklært området en krisesone.I tillegg til dykkerne, er det satt inn helikoptre og flere fiskebåter i søket fredag morgen.Personen som ble funnet død torsdag kveld, har blitt identifisert som en kinesisk mann. Totalt skal det ha vært nesten 150 personer om bord i de to båtene, som fikk voldsomme problemer da en overraskende storm sørget for fem meter høye bølger.UD: - Skaffer oversiktDen ene båten skal ha hatt 105 personer om bord, deriblant 93 turister, 11 besetningsmedlemmer og en turguide. Båten kantret nær øya Koh Hei sør for Phuket da den var på vei tilbake til øya etter at turistene hadde dykket ved det populære snorkleområdet Koh Racha.– Den norske ambassaden i Bangkok er i kontakt med lokale myndigheter og arbeider med å skaffe oversikt over situasjonen og om nordmenn er berørt eller savnet, opplyste Utenriksdepartementet til NTB torsdag kveld.Flere reddetDen andre båten hadde 39 kinesiske og europeiske turister om bord da den kantret nær Koh Mai Thon sørøst for Phuket, melder avisa The Phuket News. Fra denne båten skal alle ha blitt reddet, ifølge politiet. Kantringene skjedde ikke i samme område.Et russisk par på vannscooter ble også kastet på sjøen av sterk vind utenfor Koh Racha, 15 kilometer sør for Phuket, men begge er reddet opp av vannet i live.(©NTB)