President Donald Trump speaks at an event called Face-to-Face with our Future, Wednesday, June 27, 2018, in the South Court Auditorium on the White House complex in Washington. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

Trump mener EU er nesten like ille som Kina

EU er kanskje like ille som Kina på handel, sa USAs president Donald Trump søndag mens han er i ferd med å utløse handelskriger både med Beijing og Europa.

– EU er muligens like ille som Kina, bare mindre. De sender en Mercedes hit, men vi kan ikke sende våre biler dit, sa Trump på Fox News.– Se hva de gjør mot våre bønder. De vil ikke ha våre landbruksprodukter. Nå skal det sies at de har sine bønder. Men vi beskytter ikke våre, mens de beskytter sine, klagde han videre.Trump har allerede varslet at han vil øke tollen på biler som importeres fra EU, som svar på at EU innførte toll på en rekke amerikanske produkter som motorsykler, jeans og whisky. EU innførte tollen etter at USA la en ekstratoll på stål og aluminium fra 1. juli.Trump sa også at han ikke er fornøyd med NAFTA-avtalen med Mexico og Canada, men at han vil vente til etter mellomvalget i november før han bestemmer seg for om han vil videreføre den.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også