Trump ser frem til et nytt møte med Putin

USAs president Donald Trump sier han ser fram til et «møte nummer to» med Vladimir Putin, og kaller nyhetsmediene for en «folkefiende».

Den amerikanske presidenten fortsatte torsdag flommen av Twitter-meldinger, etter at hans møte på tomannshånd med den russiske presidenten Vladimir Putin ble møtt med sterk kritikk både i hjemlandet og internasjonalt.– Toppmøtet i Russland var en stor suksess, bortsett fra hos den virkelige folkefienden, de Falske Nyhetsmediene. Jeg ser fram til vårt andre møte, så vi kan begynne å implementere de mange tingene vi diskuterte, skriver Trump.Trump nektet i Helsingfors å stille seg bak konklusjonen fra et samlet amerikansk etterretningsmiljø, om at Russland blandet seg inn i presidentvalget i 2016. Da han kom hjem til Washington, hevdet han imidlertid at han hadde forsnakket seg under pressekonferansen med Putin.Spesialetterforsker Robert Mueller står i spissen for en omfattende etterforskning av Russlands rolle i valgkampen og påstandene om at Trumps valgkampanje samarbeidet med russiske aktører. Presidenten retter stadig sterk kritikk mot etterforskningen, som han hevder er partisk og omtaler som en «heksejakt».(©NTB)