Den økonomiske veksten i USA er nå på sitt sterkeste siden 2014, viste nye tall det amerikanske handelsdepartementet la fram torsdag ettermiddag.– Fantastisk vekstrate, sa Trump under en pressekonferanse kort tid etter.– Disse tallene er veldig, veldig bærekraftige. Dette er ikke et engangstilfelle. Etter hvert som handelsavtalene hagler inn én etter én, kommer vi til å nå nye høyder, spår Trump, som hevder at hele verden nå er misunnelige på USAs økonomi.Årsveksten i bruttonasjonalproduktet (BNP) lå i annet kvartal på 4,1 prosent, og dette ble dermed det beste kvartalet siden tredje kvartal i 2014 da veksten var på 4,9 prosent.Amerikanernes forbruk, som utgjør rundt 70 prosent av den økonomiske aktiviteten, har skutt fart som følge av Trumps skattekutt.Skyndte segHandelskrigen Trump utløste ved å innføre høy toll på stål og aluminium, har også bidratt til det gode kvartalsresultatet for amerikansk økonomi.En rekke land svarte på USAs nye toll ved å innføre høy toll på amerikanske produkter, og amerikanske eksportører av soyabønner og andre produkter skyndte seg med å sende store partier før de nye tollsatsene trådte i kraft.Ifølge handelsdepartementets tall økte eksporten i andre kvartal med 9,3 prosent, mens importen bare økte med 0,5 prosent.Ikke bærekraftigØkt offentlig forbruk bidro også til veksten, men Mark Zandi i analyseselskapet Moody's Analytics advarer og tror ikke at veksten vil vedvare.Zandi tror amerikansk økonomi vil vokse med 3 prosent i år, men falle til 2,6 prosent i 2019 og til 0,9 prosent året etter.– Veksten vil nesten stanse helt i 2020, for den veksten vi opplever nå er ikke bærekraftig, sier han.(©NTB)