USA og EU enige om å trappe ned handelskrigen

USA og EU er enige om å forhandle før det innføres nye tollsatser, og for å arbeide for å senke eksisterende tollsatsene på visse industrivarer til null.

President Donald Trump and European Commission president Jean-Claude Juncker speak in the Rose Garden of the White House, Wednesday, July 25, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) Evan Vucci
Politikk
President Donald Trump kunngjorde dette etter møtet med EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker onsdag.
Ifølge Trump er det oppnådd enighet om å arbeide for å bygge ned tollsatsene på visse industrivarer til null, men han understreket at dette ikke gjelder biler og bildeler. Se fra pressekonferansen herIfølge Trump vil EU bli «en massiv kjøper» av flytende amerikansk naturgass, noe som ifølge ham vil gi europeiske land en mer diversifisert energiforsyning. Han har tidligere kritisert Tyskland for landets store naturgassimport fra Russland.
Trump lover «å løse» spørsmålet om tollen USA har innført på stål og aluminium, noe som har fått EU og flere andre land til å svare med å innføre toll på en rekke amerikanske varer.EU har på sin side gått med på å straks øke importen av soyabønner og flytende naturgass fra USA, sa Trump under en kort, felles pressekonferanse med Juncker etter møtet.USA og EU er i første omgang enige om ikke å innføre nye tollsatser før det er gjennomført forhandlinger, opplyste Juncker.(©NTB)