Bompengestriden: Stavanger kommune innfører vakthold på politiske møter

Etter råd fra politiet innfører Stavanger kommune vakthold på politiske møter framover. Den bitre bompengestriden i regionen er bakgrunnen.

– Det burde ikke være nødvendig, men vi ser at det er en ganske krass tone nå. Det er en del sinte folk som er mot bompenger, sier politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen til NRK.Det er første gang han har gått ut og gitt råd til politikerne om vakthold på denne måten.– Vi ser at det er en tilspisset situasjon, der mange er forbannet over hva som skjer.DrapstruslerDe siste ukene har en krass bompengedebatt ført til en spesiell stemning i regionen. Bompengemotstandere har gått til personangrep på Stavanger-ordføreren, truet med å aksjonere i politikernes hager og kommet med drapstrusler mot bompengesjefen.– Vi tar alle trusler veldig alvorlig og har som hovedregel at de blir politianmeldt, forteller beredskapssjef Torstein Nilsen i Stavanger kommune. Han bekrefter overfor NRK at de har en nær dialog med politiet om saken.Hele sju av ti er imot den nye bomringen på Nord-Jæren, ifølge en fersk meningsmåling. Onsdag lammet 3.000 bomaksjonister trafikken i Stavanger og Sandnes i lengre tid for å markere sin motstand mot planene.Prisene doblesAksjonen ble satt i verk i protest mot den kommende økningen av bompengeavgiften og 38 nye bomstasjoner som settes i drift fra 1. oktober. Bomstasjonene er satt opp fra Sandnes i sør til Stavanger og Randaberg i nord og Sola, Risavika og Hafrsfjord i vest.For lette kjøretøy settes bomtakstene opp fra 20 til 22 kroner utenom rushtiden i den såkalte Bymiljøpakken, mens prisen blir det dobbelte – 44 kroner – innenfor rushtiden på morgen og ettermiddag.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også