- Grenseløst frekt av regjeringen

Regninga for skattekutt sendes til arbeidsfolk. Slik reagerer både Ap og LO på statsminister Erna Solbergs (H) trussel om å øke arbeidsuka til 43 timer.

Politikk

Tirsdag advarte Solberg om at flere må i jobb – ellers må arbeidsuka økes kraftig for å opprettholde velferden.– Alternativet er å kutte i velferdsordninger og offentlige budsjetter. Så lenge arbeid er kjernen i velferden og finansieringen i vårt samfunn, blir arbeidstid viktig i framtiden, sa Solberg på en pressekonferanse i Arendal.– Frekt Grenseløst frekt, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han er sjokkert over utspillet.– Først gir de gaver til de aller, aller rikeste gjennom store skattekutt. Så forteller de vanlige folk at de må jobbe mer og få dårligere velferdsytelser. Det er så frekt at jeg nesten ikke trodde det var sant, sier LO-sjefen til ABC Nyheter .Det samme mener Arild Grande, som leder Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg.– Nå har regjeringen pøst ut 25 milliarder kroner til de rikeste i skattekutt. Så sier man at man nå skal sende hele denne regningen til norske arbeidsfolk, sier Grande til Fri Fagbevegelse.Han mener regjeringen har sviktet i arbeidet med å få flere til å jobbe lenger og stå i jobb, og til å rydde opp i det norske arbeidslivet.– Hadde regjeringen gjort jobben sin hadde det ikke vært noe problem å finansiere velferdsordningene våre, sier han.

erna solberg
Nyheter
Politikk
Arbeidsliv