Iran-invitasjon besvart etter beskjed fra Sandberg selv

Poppe, Cornelius

Invitasjonen til Per Sandberg om å delta på feiringen av Irans nasjonaldag ble besvart av hans forværelse etter beskjed fra den nå avgåtte fiskeriministeren.

Det kommer fram i et brev til Stortinget fra Sandbergs etterfølger i statsrådsstolen, Harald Tom Nesvik (Frp).– Invitasjonen til fiskeriminister Per Sandberg til feiringen av Irans nasjonaldag 8. februar 2018 kom i form av et invitasjonskort stilet til statsråden. Invitasjonen ble etter beskjed fra fiskeriministeren besvart av hans forværelse, heter det i det knappe svaret.Det er næringskomiteens leder, Senterpartiets Geir Pollestad, som ber Nærings- og fiskeridepartementet avklare hvilke vurderinger som ble gjort før det ble takket ja til invitasjonen.– Det er ønskelig å få vite hvilke hensyn departementet/statsråden vektla før det ble takket ja til å delta på feiringen av den iranske nasjonaldagen, skriver han.– Det er også ønskelig å vite om næringsministeren var inne i prosessen med å vurdere om NFD skulle være representert på feiringen ved en av sine to statsråder, utdyper Sp-politikeren.Sandberg trakk seg som statsråd og nestleder i Fremskrittspartiet 13. august. I et brev til Stortinget samme dag skrev han at han har brutt regjeringens varslingsrutiner i forbindelse med reiser til Iran og Kina.(©NTB)