Kina truer med toll på flere USA-varer

Kina varsler at landet vil innføre toll på flere amerikanske varer hvis USA går videre med trusselen om å innføre mer toll på kinesiske varer.

Politikk

Handelsdepartementet i Beijing kom fredag med en kunngjøring der det går fram at de nye tiltakene vil bli iverksatt hvis USA gjør alvor av å øke tollen på kinesiske varer for 200 milliarder dollar (om lag 1.645 milliarder kroner), slik president Donald Trump har truet med.Det nye kinesiske varselet gjelder varer for i alt 60 milliarder dollar (nær 500 milliarder kroner).- Kina tror alltid at konsultasjoner basert på gjensidig respekt, likhet og gjensidige fordeler er en effektiv måte å løse uoverensstemmelser innen handel på, heter det i uttalelsen fra departementet.- Enhver ensidig trussel og utpressing vil kun føre til skjerpede konflikter og skade interessene til alle parter, skriver departementet videre.Kinas utspill kommer mot slutten av en uke der børsene har vært preget av uro som følge av den stadig mer skjerpede handelskonflikten mellom USA og Kina, samt flere andre land.(©NTB)

kina
Nyheter
Politikk