<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Merkel møtte Sanchez i Spania

Statsminister Angela Merkel er på besøk i Spania, og sier Tyskland støtter Spanias forsøk på å stanse flyktningstrømmen over Middelhavet.

    Publisert 12. aug. 2018 kl. 08.40
    Oppdatert 12. aug. 2018 klokken 08.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord
    Laura Leon

    De to landene ble for to dager siden enige om en avtale som sier at migranter og flyktninger i Tyskland kan returneres til Spania dersom de har en asylsøknad under behandling i landet.Merkel ankom Spania lørdag for et to dager langt besøk. Migrasjon er ventet å være hovedtema under besøket.– Samarbeid med afrikanske nasjoner er viktig for å sikre returneringen av mennesker som har fått asylsøknaden sin avvist, sa Merkel da hun ankom den byen San Lucar de Barameda sør i Spania for et møte med landets nye statsminister Pedro Sanchez.Merkel ble spurt om avtalen med Spania er symbolsk, siden få asylsøkere faktisk ankommer Tyskland etter å ha blitt registrert i Spania.– Avtalen viser at Tyskland og Spania støtter en europeisk løsning på migrantspørsmål, svarte Merkel.Spania er det første EU-landet som har blitt enige med Tyskland om en slik avtale. Merkel håper å få til lignende avtaler med Hellas og Italia.(©NTB)