Ny måling: Knapt rødt flertall i Trondheim

De rød-røde – Rødt, SV og Ap – har nå et knapt flertall i Trondheim sammen med Miljøpartiet de Grønne. Det kommer frem av en ny meningsmåling.

Om det var valg i dag, ville den røde siden endt opp med 34 representanter, uten hjelp fra den lenge lojale støttespilleren Senterpartiet, skriver Adresseavisen og viser til undersøkelsen utført av Respons Analyse på vegne av dem og NRK Trøndelag.De borgerlige partiene ville sammen med Sp fått 33 representanter.Nedgang for ApMen mens Ap er på vei opp i nasjonale målinger, er det fortsatt velgerflukt i Trondheim med en nedgang fra 41,5 prosent ved valget i 2015, til 26,2 prosent i dag. Det er det laveste partiet har vært på i Adresseavisens målinger utført av Respons.Ikke påvirket av Sandberg-bråkMålingen ble gjort i perioden 9. til 14. august, da det stormet rundt Frps tidligere nestleder Per Sandberg. Men det ser ikke ut som partiet er rammet av det. De går fram 3 prosentpoeng til en andel på 9,5 prosent.For Høyre har det vært et stort fall fra toppnivå i februar med 28 prosent, ned til 23,2 i dag.Stor oppgang for SV og RødtFor SV, som lander på 15,2 prosent, ble det den beste oppslutningen siden rekordvalget i 2003, med en økning på 5,2 prosentpoeng.KrF og Venstre og Sp er stabile på målingen sammenlignet med i februar, med henholdsvis 2,7, 4,8 og 6,6 prosents oppslutning.Rødt øker fra 3,8 til 6,6 prosent, mens MDG hadde et kraftig fall fra 6,6 til 3,6 prosent.(©NTB)


Les også