Sandberg sendte 153 SMS-er og hadde 22 telefonsamtaler i Iran

Per Sandberg brukte jobbtelefonen flittig på sin feriereise til Iran i juli. Den første SMS-en ble sendt samme dag Sandberg kom til Iran.

Det viser en oversikt som NRK har fått innsyn i fra Nærings- og fiskeridepartementet.Turen var ikke varslet verken til Statsministerens kontor (SMK) eller Sandbergs eget departement. Sandberg hadde også tatt med seg sin jobbtelefon til landet – i strid med gjeldende råd fra sikkerhetsmyndighetene.Bruken av en jobbtelefon i Iran vakte sterke reaksjoner fra flere sikkerhetseksperter da reisen ble kjent i norske medier. Oversikten fra teleoperatøren viser omfattende bruk av mobiltelefonen til den tidligere fiskeriministeren under reisen til Iran fra 21. juli til 29. juli.Til sammen ble det registrert 153 SMS-meldinger, 22 samtaler til og fra Iran, 6 MMS-meldinger og 106 MB datatrafikk.Det har også vært stilt spørsmål om Sandbergs telefon kan ha blitt hacket under Iran-reisen. Derfor har telefonen blitt levert inn til PST for undersøkelser. PST jobber fortsatt med telefonen til Per Sandberg, og informasjonsrådgiver Martin Bernsen opplyser at dette arbeidet nok vil vare i ytterligere flere uker.På spørsmål fra NRK om telefonen var mye i bruk under reisen, svarer Sandberg slik i en SMS til NRK:– Det må dere gjerne konkludere med.(©NTB)


Les også