Solberg: - Riktig av Sandberg å gå av

Per Sandberg (Frp) ba selv om å få gå av, og det mener jeg er en riktig beslutning, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Han har stått i en krevende situasjon, og vi har hatt flere samtaler om dette, sa Solberg på en pressekonferanse sammen med Sandberg mandag ettermiddag.Solberg takket Sandberg for arbeidet både som fiskeriminister og for hans bidrag i regjeringen.– Per har bidratt til regjeringens arbeid med sin lange erfaring fra Stortinget og har hatt stor betydning for forhandlingene om regjeringsplattform, sa Solberg.Hun bekreftet nok en gang at Sandberg ikke har fulgt sikkerhetsrutinene for bruk av mobiltelefon på reise.– Det gjelder også bruk av tjenestetelefonen da han reiste til Kina i vår, sa Solberg.Hun framholdt videre at regjeringen har prioritert arbeidet med sikkerhet og beredskap.(©NTB)