Avis: Trump innfører ny Kina-toll

President Donald Trump stops to look at members of the audience before taking the stage to speak at the Harris Conference Center in Charlotte, N.C., Friday, Aug. 31, 2018. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Pablo Martinez Monsivais

USAs president Donald Trump planlegger å innføre ny toll mot kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar, ifølge The Wall Street Journal.

Det tilsvarer rundt 1.600 milliarder norske kroner.Forrige uke advarte Trump at en slik avgjørelse kunne komme «veldig snart». Samtidig er USA og Kina for øyeblikket på talefot om å holde nye handelssamtaler.Ifølge kilder avisen har snakket med, vil den nye tollen være på 10 prosent. Detaljene skal ennå ikke være helt klare, men kildene antar at det kommer en kunngjøring mandag eller tirsdag.De to stormaktene har allerede innført 25 prosent toll på hverandres varer til en verdi av 50 milliarder dollar hver. Kina har offentliggjort en liste over hvordan de vil svare på en eventuell ny toll. Da innfører de selv ytterligere toll på amerikanske varer til en verdi av 60 milliarder dollar.Torsdag denne uken sa Kina at de gjerne gjenopptar handelssamtaler etter å ha mottatt en invitasjon fra USA.(©NTB)


Les også