Giuliani sier Trump ikke vil svare på spørsmål om hindring av rettsvesenet

Trumps advokat sier at presidenten ikke vil svare på spørsmål om påståtte forsøk på å hindre etterforskningen av en mulig russisk innblanding i presidentvalget.

Det vil ikke bli aktuelt for president Donald Trump å svare på spørsmålene verken skriftlig eller muntlig, sier advokat Rudy Giuliani til AP torsdag.To dager tidligere åpnet spesialetterforsker Robert Mueller for å la Trump forklare seg skriftlig på spørsmål rundt mulig kontakt mellom Trumps valgkampapparat og Russland i 2016. Det er altså spørsmålene knyttet til hvorvidt Trump har forsøkt å hindre etterforskningen, blant annet ved å sparke FBI-sjef James Comey i fjor, hans advokat nå opplyser at presidenten ikke vil svare på.Giuliani skal imidlertid ha svart Mueller med at Trump er villig til å svare på øvrige spørsmål som knytter seg til den mulige russiske innblandingen i den amerikanske valgkampen. Spørsmålene skal besvares skriftlig, og Giuliani stiller strenge kriterier for eventuelle oppfølgingsspørsmål.Selv har ikke Trump, som tidligere har sagt seg villig til å besvare alle spørsmål under ed, kommentert sin advokats utspill.Mueller har standhaftig gravd seg stadig dypere ned i påstandene om samrøre mellom Trumps valgkampmaskin og russerne, der hensikten med et samarbeid skal ha vært å sverte motkandidat Hillary Clinton før valget.Trump har hevdet at spesialetterforskerens arbeid er ulovlig. Han har den siste tiden mast på justisminister Jeff Sessions for at han skal finne en måte å stanse Mueller på.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også