Macri varsler harde innstrammingstiltak

Argentinas president Mauricio Macri sier landet går vanskelige tider i møte på grunn av harde innstrammingstiltak.

Regjeringen til Macri ble torsdag enig med Det internasjonale pengefondet IMF om et lån på 57 milliarder dollar for å berge landet gjennom en alvorlig økonomisk krise. Til gjengjeld må myndighetene gjennomføre tøffe innstramminger.– Vi visste det ikke ville bli lett. Men vi er overbevist om at det ikke var noen annen utvei, sa Macri i en TV-tale fra presidentpalasset torsdag kveld.Argentinas valuta har tapt halvparten av sin verdi mot dollaren hittil i år, noe som har rammet befolkningens kjøpekraft hardt. I tillegg ligger inflasjonen an til å komme opp i 40 prosent innen nyttår.Men regjeringens innstrammingstiltak blir ikke godt mottatt av befolkningen. Tirsdag er det planlagt generalstreik og omfattende protester mot tiltakene.(©NTB)