Norge gir 60 nye millioner til migrasjonshåndtering i Afrika

Norge gir ytterligere 60 millioner kroner til EUs flergiverfond for å håndtere migrasjon i Afrika.

De nye midlene skal fordeles til landene i Sahel og landene rundt Tsjadsjøen, Nord-Afrika og Afrikas Horn.Fra før har Norge bidratt med 80 millioner kroner til samme fond.– Fattigdom, arbeidsløshet og dårlig styresett er blant årsakene til migrasjon. Landene i Europa må samarbeide med opprinnelses- og transittland om håndteringen av migrasjon og flyktningkriser. Samtidig må vi bekjempe den organiserte kriminaliteten og menneskesmuglingen, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.EUs flergiverfond skal bidra til å styrke afrikanske lands evne til å håndtere migrasjon. Jobbskaping, konfliktforebygging, stabiliseringstiltak, reintegrering av returnerte migranter og humanitære tiltak rettet mot særlig sårbare migrantgrupper er blant fondets viktigste innsatsområder.Så langt i 2018 har om lag 86.000 migranter kommet til Europa fra Afrika.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også