Sandnes kommune har vedtatt å utsette bomringen

Bystyret i Sandnes vedtok mandag å gå inn for å utsette etableringen av bomring, samt å fjerne rushtidsavgiften.

Vedtaket ble fattet mandag med stemmene til Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Senterpartiet, ifølge NRK. Kommunen er imidlertid avhengig av å få de andre kommunene med på tilsvarende vedtak, slik samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) krever, for at etableringen av bomringen kan utsettes.Etter planen må bilistene på Nord-Jæren betale bompenger fra 1. oktober.Regjeringen har åpnet for at lokalpolitikerne på Nord-Jæren kan utsette bompengepakken, men da må alle være enige. Det kom fram under et møtet mellom samferdselsministeren og styringsgruppen for Byvekstavtale Nord-Jæren.Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) er blant dem som stiller seg tvilende til å fjerne rushtidsavgiften. Hun er uansett ikke innstilt på å utsette innføringen av bypakken.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også