Samme dag som Nordeas analytikere la fra spådommer om en lønnsøkning på et sted mellom 3,5 og 4 prosent i 2020, retter finansministeren en advarende pekefinger mot partene.– Som finansminister må jeg være forsiktig med å blande meg bort i lønnsoppgjørene. Det er og blir partenes ansvar. Men jeg vil likevel benytte anledningen til å advare mot en ny og kostnadsøkende bonanza, sa Jensen i et innlegg under Verdiskaperkonferansen i Kristiansund onsdag.Finansministeren viste til at moderate lønnsoppgjør bidro til at til at norsk økonomi kom seg gjennom oljenedturen.– Dette premieres med at norsk næringslivs konkurranseevne nå er betydelig bedre enn før oljeprisfallet. Denne fordelen skal vi ta med oss videre. Norsk industri, og spesielt oljerelatert næringsliv, kommer til å være en viktig del av norsk økonomi i flere tiår framover. Men det krever at de må være konkurransedyktige. Det er nå vi får den virkelige testen, sa Jensen.(©NTB)