<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Thorvald Stoltenberg har fått gate oppkalt etter seg - i Makedonia

I Makedonias hovedstad Skopje hedres nå Thorvald Stoltenberg med en egen gate. Sønn og Nato-sjef Jens Stoltenberg var til stede under innvielsen torsdag.

Publisert 7. sep. 2018 kl. 07.16
Oppdatert 7. sep. 2018 klokken 07.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord

Den tidligere norske statsråden og diplomaten Thorvald Stoltenberg døde i juli, 87 år gammel, men er fortsatt en stor helt i Skopje. Heltestatusen går tilbake til tiden da Thorvald Stoltenberg var stasjonert ved den norske ambassaden i Beograd, skriver Aftenposten , som var først ute med å omtale den nye gaten.Thorvald Stoltenberg påtok seg i 1963 arbeidet med å koordinere hjelpearbeidet i etterkant av et kraftig jordskjelv i byen, i nært samarbeid med Røde Kors. Han sørget for at Skopjes innbyggere fikk varme pledd, medisiner og blodoverføringspakker.– Skopje har alltid hatt en spesiell plass i Thorvalds hjerte, og spesielt etter tragedien, sa NATO-sjefen i sin takketale da gateskiltet ble avduket, ifølge avisen.Jens Stoltenberg er i Makedonia i forbindelse med at navnestriden mellom landet og Hellas er løst, noe som kan bane veien for at landet blir med i NATO.(©NTB)