Trump: «Den dype staten» truer demokratiet

Donald Trump gjentar kravet om å få vite hvem av sine medarbeidere som i en kronikk hevder at medlemmer av Trumps regjering aktivt motarbeider ham.

President Donald Trump speaks at a rally at the Rimrock Auto Arena in Billings, Mont., Thursday, Sept. 6, 2018. (AP Photo/Jim Urquhart) Jim Urquhart
Politikk
Den anonyme kronikken i New York Times har utløst en intens jakt på forfatterens navn - men så langt uten resultat.– Ingen vet hvem pokker han eller hun er, sa Trump på et folkemøte i Billings i delstaten Montana torsdag.Trump beskyldte New York Times for forræderi og gjentok at avisa må avsløre kronikkforfatterens navn av hensyn til nasjonens sikkerhet.– Det de har gjort, er i praksis forræderi, sa presidenten, som ofte kommer med harde angrep på mediene.Han antydet at kronikkforfatteren kan være tilknyttet «den dype staten». Dette er et begrep som brukes om grupperinger i statsapparatet som motarbeider eller forsøker å fjerne folkevalgte ledere.– Operatører fra den dype staten, som selv aldri er blitt valgt, er en trussel mot demokratiet, framholdt presidenten.I den mye omtalte New York Times-kronikken hevdes det at medlemmer av Trumps administrasjon driver en «stille motstandskamp» for å motvirke Trumps «verste tilbøyeligheter».(©NTB)