Trump med nye angrep på Iran i FNs sikkerhetsråd

President Donald Trump kom med skarp kritikk både av Iran, Syria og Russland da han for første gang ledet et møte i FNs sikkerhetsråd.

– Det syriske regimets nedslakting er gjort mulig av Russland og Iran, sa Trump onsdag.Russland og Iran nære allierte av president Bashar al-Assad i krigen i Syria.Trump hevdet også at Irans aggressive oppførsel har tiltatt etter at avtalen om landets atomprogram ble inngått. Tidligere i år besluttet Trump å trekke USA fra avtalen.Anklaget KinaUSA varslet opprinnelig at onsdagens møte i Sikkerhetsrådet utelukkende ville ha fokus på Iran. Men dagsordenen ble utvidet til å omfatte masseødeleggelsesvåpen og arbeid for å hindre spredning av atomvåpen.Da Trump tok ordet i FNs mektigste organ, kom han også inn på flere andre temaer.Han anklaget Kina for å forsøke å påvirke det amerikanske kongressvalget i november – angivelig fordi Trump har utfordret Kina i handelspolitikken.Macron og MayOgså Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Theresa May deltar på møtet i Sikkerhetsrådet. Iran har ikke bedt om taletid, med landets president Hassan Rouhani vil kort tid etter holde en pressekonferanse.Barack Obama er den eneste tidligere amerikanske presidenten som selv har ledet møter i Sikkerhetsrådet. Obama ledet ett møte i 2009, og ett i 2014.(©NTB)