Trump: NAFTA-forhandlingene er intense

Forhandlingene om en ny NAFTA-avtale med Canada er inne i en intens fase, uttaler USAs president Donald Trump, som mener de neste to dagene blir avgjørende.

President Donald Trump stops to look at members of the audience before taking the stage to speak at the Harris Conference Center in Charlotte, N.C., Friday, Aug. 31, 2018. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Pablo Martinez Monsivais
Politikk
– Vi er inne i svært intense forhandlinger, sa Trump til journalister i Det hvite hus onsdag der han var vert for emiren av Kuwait.– I løpet av en dag eller to vil vi se hva som skjer videre. Jeg tror de vil behandle oss rettferdig, la Trump til.Canadas utenriksminister Chrystia Freeland leder forhandlingene på vegne av Canada. Etter et møte med USAs handelsutsending Robert Lighthizer onsdag uttalte hun at forhandlingene pågår «i god tro». Men Ottawa kommer ikke til å godta en hvilken som helst avtale, opplyste hun.– Det er ekte god tro, reell velvilje fra begge parter ved bordet, men vi er her for å oppnå en god avtale, ikke en hvilken som helst avtale, sa hun.Forhandlingene ble gjenopptatt onsdag på høyere nivå etter at de to landene gjennom helgen hadde hatt samtaler på lavere nivå.Trump inntok gjennom helgen en truende tone da han uttalte at USAs handelsunderskudd med Canada vokser.– Det finnes ingen politisk nødvendighet av å beholde Canada i en ny NAFTA-avtale. Hvis vi ikke oppnår en rettferdig avtale for USA etter å ha blitt misbrukt i flere tiår, er Canada ute, tvitret han, og advarte Kongressen mot å gripe inn.– Gjør Kongressen det, vil jeg ganske enkelt skrote NAFTA-avtalen fullstendig, noe som vil være langt bedre for oss, tvitret han.Canada og USA innledet tirsdag 28. august forhandlinger om en revidert NAFTA-avtale som USA og Mexico allerede er enige om.