Valglokalene åpnet i irakisk Kurdistan

Velgerne gikk til urnene i irakisk Kurdistan søndag morgen for å velge et nytt parlament i den selvstyrte regionen.

Over 3 millioner velgere har stemmerett i regionen som omfatter de tre nordligste provinsene i Irak. De skal velge blant 673 kandidater fra 29 politiske bevegelser til en forsamling som har 111 mandater.Elleve av setene er reservert for religiøse og etniske minoriteter – fem til turkmenere, fem til kristne og ett til armenerne.Regionen gjennomlever fortsatt en økonomisk krise et år etter en folkeavstemning om uavhengighet som skapte raseri i Bagdad.Det som skulle være et framstøt for uavhengighet etter at kurderne hadde spilt en viktig rolle i å slå tilbake IS, ble i stedet en katastrofe da Iraks myndigheter kalte avstemningen ulovlig, innførte økonomiske sanksjoner og sendte militære styrker for å ta kontroll over oljefeltene som var grunnlaget for regionens økonomi.President Massud Barzani gikk av etter den mislykkede folkeavstemningen, men hans parti KDP ventes likevel å bli størst igjen.(©NTB)