95 stemmer kan være nok på KrF-landsmøtet

Skillet mellom rød og blå side i KrF går ikke nødvendigvis ved 96 delegater. Det kan være nok med 95 stemmer, siden en delegat har sagt hun vil stemme blankt.

Det er blått flertall i kampen om hvilken retning KrF skal gå. På landsmøtet møter det 190 delegater, men det er ikke nødvendig med 96 stemmer for å få flertall, melder NRK.Status etter mandagens årsmøter er 95 blå og 87 røde – før Østfold har sitt ekstraordinære årsmøte tirsdag kveld, det siste møtet før fredagens ekstraordinære landsmøte i partiet.Men én av de 190 delegatene, Ingunn Karijord fra Møre og Romsdal, sier hun vil stemme blankt uansett. Dermed holder det med 95 delegatene den blå siden nå har.– Karijord var en av fire i Møre og Romsdal som stemte på fortsatt opposisjon, og hun har insistert på at hun ikke kommer til å ta stilling til en rød eller blå side, hvis det kommer til en skarp votering om det. Jeg snakket med henne i morgentimene tirsdag, og det står fremdeles fast, selv om vi selvfølgelig ikke vet hva som kan skje på et landsmøte hvor presset sikkert er stort, sier politisk kommentator Magnus Takvam i NRK.(©NTB)