Ap-løft på meningsmåling

Arbeiderpartiet går klart fram i en ny meningsmåling og får bestenotering siden før valget. Aps rolle i KrFs veivalg spiller trolig inn, sier valgforsker.

I Norstats oktobermåling for Vårt Land øker Ap oppslutningen med 2,1 prosentpoeng til 28,7 prosent. Det er den beste oppslutningen partiet har hatt siden før valget i 2017.Dersom det var valg i dag, ville partiet økt oppslutningen med 1,3 prosentpoeng fra forrige valg, og rødgrønt flertall ville tatt makten i landet. Valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning tror KrFs veivalg spiller inn på resultatet.– Ap fremstår nå som et parti som kan lede en regjering med Jonas Gahr Støre som statsminister. Dette kan slå positivt ut for partiet, sier han.Ap-nestleder Hadia Tajik mener resultatet henger sammen med at partiet har fått til viktige politiske resultater de siste månedene, blant gjennom flertall med KrF.Selv om 40.000 av Aps nye velgere kommer fra Høyre, gjør også sistnevnte framgang i målingen med 1,1 prosentpoeng til 25,4 prosent, viser målingen. Frp går imidlertid tilbake 2,1 prosentpoeng til en oppslutning på 13,6 prosent.De øvrige partiene får som følger: Sp 10,3 prosent (-1,7 prosentpoeng), SV 7,2 (+1), Rødt 3,9 (-1,1), V 3,7 (+0,3), KrF 3,6 (+0,6), MDG 2 (-0,3).Målingen ble gjennomført mellom 16. og 22. oktober og 941 personer ble spurt. Feilmarginen er ikke opplyst.(©NTB)