Barnier: Enighet er innen rekkevidde

EUs sjefforhandler Michel Barnier mener gjennombrudd i brexitsamtalene er mulig når europeiske ledere samles til toppmøte i Brussel neste uke.

Politikk

– Enighet er innen rekkevidde, sa Barnier i en tale onsdag ettermiddag.Ifølge ham forhandler EU og Storbritannia nå «dag og natt» for å få på plass en utmeldingsavtale. Status i samtalene skal gjøres opp på EUs toppmøte i Brussel onsdag neste uke.Målet er å gjøre skilsmissen så velordnet som mulig og å minimere kostnadene, forsikret Barnier.Men brexit får kostnader.– Jeg syns ikke brexit gir noen tilleggsverdi overhodet. Dette er negative forhandlinger. Det er et tap-tap-spill der ingen vinner, sa Barnier i talen, som ble holdt i forbindelse med et arrangement i EU-parlamentet.Tidligere onsdag brifet han EU-kommisjonen om status i forhandlingene. Der gjorde Barnier det klart at det trengs «avgjørende framskritt» i samtalene før toppmøtet neste uke.– Men vi er ikke i mål ennå, sa EU-kommissær Dimitris Avramopoulos etter møtet.Anonymt har diplomatkilder på EU-siden fortalt om framskritt og bevegelse i forhandlingene i løpet av de siste dagene.Den nye optimismen skal ha blitt utløst til nye forslag fra britisk side til hvordan spørsmålet om irskegrensa kan løses i framtida.(©NTB)

brexit
storbritannia
eu
michel barnier
brussel