Erdogan og Trump enige om behov for å «avklare» Khashoggi-drapet

USAs president Donald Trump og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har blitt enige om et behov for å «avklare» drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Erdogan og Trump skal ha diskutert saken over telefon søndag, ifølge nyhetsbyrået AFP.De to lederne skal være enige om at alle aspektene ved saken må bli avklart, sier en kilde i det tyrkiske presidentskapet til nyhetsbyrået.Etter først å ha nektet i tre uker, innrømmet saudiarabiske myndigheter i helgen at Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober, men hevder han ble drept i en slåsskamp. Det er en forklaring verdenssamfunnet ikke setter sin lit til.Anonyme tyrkiske tjenestemenn har tidligere sagt at de har lyd- og videoopptak som beviser at Khashoggi ble torturert og deretter drept og partert etter å ha gått inn på konsulatet.Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan varslet tidligere søndag at han vil legge fram «den fulle og hele sannhet» om drapet og har varslet en kunngjøring tirsdag.Ifølge Washington Post mener også Donald Trump at Saudi-Arabia lyver om saken.Storbritannia, Frankrike og Tyskland krever at Saudi-Arabia legger fram troverdige fakta om hva som egentlig skjedde med den regimekritiske journalisten.– Det er fortsatt et stort behov for en oppklaring av eksakt hva som skjedde den 2. oktober, utover den hypotesen som så langt har kommet fram i den saudiarabiske etterforskningen, skriver de tre landene i en felles uttalelse søndag.(©NTB)