Finnmark Ap venter med søksmål mot staten

Finnmark Ap har bestemt seg for å utsette spørsmålet om et første skritt mot et søksmål mot staten for å forsøke å stanse sammenslåingen med Troms.

– Mye tyder på at vedtaket i juni i fjor ikke ble fattet med bakgrunn i de demokratiske standardene man selv har vedtatt på Stortinget. Men partiet er ikke innstilt på å gå for prosessvarsel på dette tidspunktet, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) til NTB.Lørdag ettermiddag diskuterte Finnmark Ap om fylkestinget bør sende et prosessvarsel til Kommunal- og regionaldepartementet i forkant av et mulig søksmål mot staten for å forsøke å stanse fylkessammenslåingen med Troms.Etter møtet er det klart at partiet anbefaler at et forslag om prosessvarsel må utredes nærmere før fylkestingsgruppa vurderer å støtte en juridisk vei.– Poenget er at vi vil ha en politisk løsning, sier Vassvik.Styret i Finnmark Arbeiderparti går også inn for at fylkestinget, som møtes i Vadsø onsdag og torsdag kommende uke, ikke bør oppnevne medlemmer til fellesnemnda.(©NTB)